Most egy magyar blog

A szervezetnek írott cikk, melynek témája, miként telik a csereévem itt Kínában. (unedited)

 

Hogy miért vagyok cserediák ebben a nagyszerű és változatos országban, Kínában?
Mikor egy évvel ezelőtt feltettem magamnak ezt a kérdést, hogy miért is akarok én Kínába menni, az egyetlen válaszom az lehetett, hogy egyszerűen csak ki akarok próbálni új dolgokat a komfortzónámon kívül, mert kell valami őrültség az életembe! Már több mint kettő és fél hónapja töltöm itt csodálatos napjaimat Sencsenben és a helyzet az, hogy sokkal többet adott, mint csak őrültséget az életemben.
Megtanultam igazán tanulni, a tanulás kultúrája és mennyisége sokkal nagyobb, mint amire számítottam, de élvezem. Kommunikálok kézzel-lábbal, ismerkedek, sportolok. És új dolgokat eszek (ilyenek például a különféle rovarok).
Elmúlt 18 évem alatt az hittem Budapest elég nagy egy város. Rá kellett, hogy döbbenjek, lehet nagyváros, de Kínában minden sokkal nagyobb, sokkal több, és ez által nehezebb kiemelkedni a tömeg közül. Mindezek ellenére, minden nap megígérem magamnak, hogy én vagyok az első, és én nyerek, ez hajt előre és ez szüli a még nagyobb kihívásokat, amikkel nap, mint nap szembenézek és teljesítek.
…A legjobb élményem, az nem egy élmény. Oly sok jó dolog történt velem az elmúlt időszakban, imádom a mennyeien ízletes kínai konyhát, egyszerűen boldogsággal tölt el, hogy napi több száz karaktert leírok, és hogy napról napra egyre többet tanulok és tudok. Örülök, hogy a családommal való kommunikációban sokat fejlődök. Hálás vagyok az új barátaimnak és annak, hogy hétvégente felfedezhetem, avagy kicsit elveszhetek a városban.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s